Оцінка характеристик пошуку правопорушника за викликом із застосуванням безпілотного літального апарату - Balytskyi I. І.; Lysyi, M. I.; Babiy, Y. O.; Polishchuk, V. V. (Військово-технічний збірник, 2017)
Проведено оцінку характеристик пошуку правопорушника за викликом із застосуванням безпілотного літального апарата за умови, що відомі початкові координати перебування та напрямок руху правопорушника державного кордону. Уперше здійснено оцінку можливості застосування пошуку правопорушника безпілотним літальним апаратом в режимі пошуку за викликом. Сутність наукової новизни полягає у визначенні ширини напівкругових галсів та їх кількості, радіуса траєкторії галсу при пошуку правопорушника за викликом та кількості галсів за їх максимальним номером. Це дозволить розробити пропозиції щодо вибору безпілотного літального апарата і застосування їх для пошуку правопорушника за сигналами від технічних засобів охорони протяжних ділянок кордону. Визначено умову пошуку правопорушника державного кордону при обмеженні часу польоту безпілотного літального апарату, що також впливає на обґрунтування режиму пошуку правопорушника за викликом. Встановлено, що загальний час польоту безпілотного літального апарата є найменш впливовим фактором на обмеження кількості галсів траєкторії пошуку безпілотним літальним апаратом за вказаних вихідних даних.