Використання методів і пристроїв оптоелектроніки для визначення оптичних параметрів та характеристик - Korchak, L. V.; Korchak Y. М.; Furgala, Y. M. (Військово-технічний збірник, 2017)
Описано удосконалену методику визначення кута розбіжності лазерного пучка, розташування площини найкращого зображення та фокальної площини оптичного об’єктива з використанням фотодіода. Запропоновані експериментальні рішення дозволяють підвищити точність вимірювання наведених параметрів та характеристик і можуть знайти своє подальше застосування в лабораторних практикумах з фізичних дисциплін під час навчання курсантів вищих військових навчальних закладів.