Застосування бортових радіопеленгаційних засобів у навігаційних системах малих безпілотних літальних апаратів - Shpilka, A. A.; Myronchuk, A. Y.; Tkach, A. O.; Overchuk, S. P.; Katiuha, V. O.; Myronchuk, Y. A. (Військово-технічний збірник, 2016)
Побудова автономних навігаційних систем на базі МЕМС гіроскопів і акселерометрів утруднена тим, що вони швидко накопичують помилки вимірювань і тому не здатні забезпечити надійне вирішення задач навігації. Більш досконалі лазерні та оптоволоконні гіроскопи мають неприйнятні габарити, масу і вартість. Для автоматичного вирішення завдань навігації раціональне застосування методів пасивного радіопеленгування. Елементи просторової антенної решітки радіопеленгатора можуть бути суміщені з елементами силової конструкції літального апарата. У зонах локальних військових конфліктів зазвичай триває робота стаціонарних джерел радіосигналів цивільного призначення. Такі джерела можуть бути використані в якості радіомаяків. У базі даних бортового комп’ютера літального апарата повинні зберігатися координати і характеристики потенційних радіомаяків. Точність навігації по радіомаяках залежить від кутової помилки пеленгування і відстані до радіомаяка. У більшості випадків вона достатня для автоматичного польоту за заданим маршрутом і проведення аерофотозйомки.