Спосіб послідовного енергетичного виявлення радіосигналів при апріорній невизначеності їх тривалості - Pevtsov, G. V.; Yatsutsenko, A. Y.; Karlov, D. V.; Pitchugin, M. F.; Trofimenko, Y. V.; Pitchugin, I. M.; Karlov, A. D.; Bortsova, M. V. (Військово-технічний збірник, 2016)
Розглядається спосіб енергетичного виявлення радіосигналів при апріорній невизначеності їх тривалості та її оцінювання. При цьому використовуються послідовно інтервали аналізу різної тривалості і здійснюється перевірка величини енергетичного відношення правдоподібності, де сумарна енергія радіосигналу і внутрішнього шуму до усередненої енергії шуму перевищує пороги виявлення для різних інтервалів аналізу і за кількістю перевищень визначається їх тривалість.