Динаміка бойового модуля із нелінійною пружною характеристикою підкріплення - Khytriak, O. I. (Військово-технічний збірник, 2016)
Досліджуються кутові коливання бойового модуля, який розміщений на бойовій колісній машині за допомогою платформи із нелінійною пружною характеристикою підкріплення. Розглянуто автономний випадок, вплив сили опору. Представлено аналітичні методи побудови розв’язку відповідних моделей динаміки бойового модуля з використанням методу Ван-дер-Поля та періодичних Ateb-функцій. Отримані результати є передумовою до оцінки впливу кутових коливань на точність стрільби з ходу при русі по пересіченій місцевості та формування конструкторських рішень щодо зменшення цих коливань.