Визначення апроксимуючих функцій опору повітря руху снаряда, нелінійних відносно параметрів, що оцінюються - Bondarenko, S. V.; Kosovtsov Y. М.; Hrabchak, V. I. (Військово-технічний збірник, 2015)
У статті розглянутий підхід визначення апроксимуючих функцій опору повітря, нелінійних відносно параметрів що оцінюються, який побудований на точних (прямих) методах рішення системи лінійних рівнянь, що дозволяє використовувати метод найменших квадратів для визначення параметрів апроксимуючої функції.