Моделювання теплових процесів в системах контактного вимірювання температури рухомих об’єктів військової техніки - Vankevych, P. I.; Ivanyk, E. H. (Військово-технічний збірник, 2015)
Запропоновано методику розрахунку теплових параметрів засобів контактної термометрії, які відтворюють траєкторії руху досліджуваних об’єктів складних технічних систем озброєння різноманітного призначення. Отримано аналітичні залежності, що характеризують особливості процесів теплоперенесення, з допомогою яких виконано кількісну оцінку параметрів термоперетворювачів. Розроблена методика дозволяє мінімізувати тривалість перехідного режиму процесу теплопровідності в засобах контактної термометрії, що безпосередньо має вплив на похибку показів датчиків температури.