Особливі оцінки динамічності розгону військового автомобіля - Hashchuk, L. P.; Hashchuk P. М. (Військово-технічний збірник, 2015)
Формально можна ідентифікувати такі особливі швидкості пересування військового автомобіля, які випливають з балансу сил як потенційно можливі, але досягнути яких реально не вдасться: процес набуття автомобілем цих особливих швидкостей мав би тривати нескінченно довго і здійснюватись на нескінченно довгому шляху, а тому параметри такого процесу розгону автомобіля не підвладні прямому вимірюванню і оцінюванню. Тож якщо різні автомобілі (автомобілі з помітно різними параметрами й характеристиками) мають однакові особливі швидкості, то здається, що розпізнати іманентно динамічніший з них принципово неможливо. Цей висновок вірний доти, поки за інструментарій оцінювання динамічності автомобіля правлять традиційні вимірники. Але, виявляється, примітивні вимірники розгону можна згорнути в один-єдиний критерій динамічності, який набуває тільки скінченних значень — навіть у разі, коли пришвидшення автомобіля в кінці процесу розгону прямує до нуля.