Актуальні питання щодо внесення змін до структури управління артилерійськими підрозділами під час виконання вогневих завдань - Bieliaiev, M. I.; Varava, V. V. (Військово-технічний збірник, 2018)
У статті проведено аналіз порядку здійснення управління артилерійськими підрозділами Збройних Сил України та провідних у військовому відношенні країн світу під час підготовки та виконання вогневих завдань. Досвід бойового застосування артилерійських підрозділів у зоні проведення антитерористичної операції свідчить, що діюча структура управління вогнем артилерійських підрозділів не повною мірою відповідає сучасним вимогам. За результатами проведеного аналізу запропоновано зміни до організаційно-штатної структури органів управління артилерійських підрозділів Збройних Сил України. Ці зміни в подальшому дозволять змінити структуру та порядок управління даними підрозділами під час виконання вогневих завдань.