Дослідження впливу військової діяльності на екологічний стан поверхневих вод - Odosii, L. I.; Michaleva, M. S.; Nadala, O. S. (Військово-технічний збірник, 2018)
У результаті проведеного хімічного дослідження екологічного стану поверхневих вод Яворівського полігону як типових об’єктів військово-техногенного впливу на екосистему встановлено основні фактори забруднення, їх джерела, а також перелік специфічних полютантів для подальшого оцінювання впливу на довкілля за інтегральними характеристиками.