Оптимальний за швидкістю закон двокомпонентних коливань вібраційних транспортних пристроїв з електромагнітним приводом - Vrublevskyi, I. Y. (Військово-технічний збірник, 2014)
Розглянуто процес швидкісного вібраційного транспортування з поздовжніми гармонічними коливаннями та нормальними коливаннями з кусково-сталим прискоренням. Такі двокомпонентні коливання забезпечують максимальну швидкість транспортування у пристроях з електромагнітним приводом. Виведено формули залежності швидкості вібротранспортування від безрозмірних параметрів. Розглянуто апроксимацію оптимальних нормальних коливань полігармонічними коливаннями. Наведено графіки залежності коефіцієнта швидкості від безрозмірних параметрів, що дозволяє визначити значення швидкості вібротранспортування при заданих амплітуді і частоті коливань та необхідному куті підйому.