Удосконалення методичного апарату обґрунтування оперативно-тактичних вимог до зразків озброєння та військової техніки - Zubkov, A. M.; Diakov, A. V.; Herasymenko, Y. S. (Військово-технічний збірник, 2014)
Розглянуто методичний апарат оптимізації оперативно-тактичних вимог до зразків озброєння та військової техніки і визначення їх відповідності вимогам більш вищого рівня на основі застосування методології теорії складних систем. Показана динаміка взаємозв’язку оперативно-стратегічних та оперативно-тактичних вимог, яка обумовлена розвитком науково-практичного підґрунтя побудови конкретних зразків (систем) озброєння та військової техніки і їх експлуатації та відображається зворотним зв’язком між оперативно-тактичними та оперативно-стратегічними вимогами.