Аналіз існуючих та перспективних методів визначення сили опору повітря руху снарядів - Hrabchak, V. I.; Bondarenko, S. V. (Військово-технічний збірник, 2013)
У статті досліджуються теоретичні і експериментальні методи визначення сили опору повітря руху снарядів – метод стрільб, аеродинамічний метод та математичні (чисельні) методи, аналізуються проблемні питання їх реалізації, розглянуті існуючі та перспективні підходи щодо апроксимації функцій аеродинамічного опору, визначаються перспективні напрямки їх розвитку.