Прецизійний метод визначення напрямку на точкове гамма-джерело - Hrigoriev, O. M.; Bilyk, Z. V.; Sakun, O. V.; Maruschenko, V. V. (Військово-технічний збірник, 2012)
Запропонований метод для прецизійного визначення напрямку в площині у діапазоні кутів 2p радіан на постійне точкове джерело фотонного випромінювання. Метод реалізований на основі приладу, в який входять три блока детектування гамма-випромінювання на базі телурид-кадмієвих детекторів з поглиначами, чотирьох спектрометричних багатоканальних аналізаторів імпульсів та комп’ютера для обробки інформації. Застосовуються поглиначі трьох видів: асиметричний, секторний та у вигляді коаксіального циліндра.