Підвищення тактико-технічних характеристик легкоброньованих машин шляхом забезпечення міцності бронекорпусів - Karapeychyk, I. M.; Brul, S. T.; Tkachuk N. А.; Peleshko, E. V.; Kokhanovska, O. V. (Військово-технічний збірник, 2012)
У статті описано новий підхід до підвищення тактико-технічних характеристик легкоброньованих машин шляхом забезпечення міцності бронекорпусів. Для визначення реакції бронекорпусів на дію реактивних зусиль віддачі застосовано метод скінченних елементів. Синтез конструктивних рішень здійснюється на основі методу узагальненого параметричного підходу. Результати досліджень проілюстровані на прикладі бронекорпусів бронетранспортерів та інших бойових машин.