Залишкові напруження в циліндричному елементі ствола під тиском - Sokil, B. I.; Stashchuk, N. H.; Petruchenko, O. S. (Військово-технічний збірник, 2012)
Розглянуто модель оцінки залишкових напружень уздовж твірної елемента ствола, експлуатованого при високих тисках. На підставі цієї моделі встановлений розподіл тензора залишкової напруги і вектора переміщень, обумовлених пошкодженням та заданими зовнішніми зусиллями. Проведено числову реалізацію, відповідну до знайдених в роботі розрахункових співвідношень.