Удосконалені вимоги до реалізації OLAP у DSS для часткових проблемних областей інформаційно-аналітичної роботи - Krukovskiy, I. A. (Військово-технічний збірник, 2010)
Удосконалені вимоги до OLAP у DSS відрізняються від існуючих визначенням необхідності забезпечення активності інформації у OLAP, її синергетичності, можливості реплікації замість клієнт-серверної технології – адекватно до часткових проблемних областей інформаційно-аналітичної роботи. Виконання вимог забезпечує підвищення ефективності DSS за рахунок: об’єднання OLAP з експертною системою, синергії знань у корпоративній системі DSS на модульно-уніфікованих моделях, цілісності бази даних (знань) протягом тривалого часу при змінах у складі користувачів, кращого врахування прийомів і методів роботи користувачів-аналітиків.