Науково-методичний апарат моделювання процесу розвідки - Tkachuk, P. P.; Stetsiv, S. V.; Burdeinyi, M. V.; Mizin, V. S. (Військово-технічний збірник, 2019)
У статті обґрунтована доцільність використання методу оцінки сил і засобів розвідки, який використовується при оцінці якісного і ефективного застосування забезпечення розвідувальною інформацією бойового застосування ракетних військ і артилерії; обґрунтована перевага централізації системи забезпечення розвідувальними даними; обґрунтована залежність ефективності ведення розвідувальної діяльності від різних впливів на засоби і сили розвідки. Запропонована методика, на відміну від існуючої, дає можливість: оцінити якість використання сил і засобів розвідки з класом точності на порядок вищим, ніж за існуючої методики, забезпечити безперервність ведення якісної розвідки. У теоретичному плані означена модель змінює підхід до забезпечення розвідувальною інформацією ракетних військ і артилерії з підвищеною ефективністю застосування сил і засобів розвідки.