Розширення інтервалу однозначності відновлення початкової фази сигналу триканальної двочастотної когерентної РЛС - Грабчак, Зінаїда; Косовцов, Юрій (Військово-технічний збірник, 2022)
Розвинуті теоретичні та практичні положення забезпечення однозначності визначення початкової фази радіолокаційного сигналу, які на відміну від відомих дозволяють розширити інтервал однозначності повної фази багатоканальної і багаточастотної когерентної РЛС до десятків метрів при радіолокаційному зондуванні в сантиметровому діапазоні з частотами порядку 10 ГГц. Отримана математична модель формування різниці фаз за різними частотами передавальних каналів триканальної двочастотної станції. Розроблені аналітичні залежності розрахунку прецизійних значень координат польоту снаряда за даними різниці фаз за різними частотами передавальних каналів триканальної двочастотної станції та проведені дослідження точності їх розрахунку. Показано, що потенційна точність розрахунку координат польоту снаряда за різними значеннями швидкості польоту та кута кидання снаряда знаходиться в межах (10-6/10-10) м.