Синтез мобільної логоперіодичної вібраторної антени для діапазону частот 40–500 МГц - Кіріс, Ігор; Рижов , Євген; Мороз , Микола; Дєдов , Михайло; Пелешок, Євген; Старинський , Іван (Військово-технічний збірник, 2023)
Синтезовано мобільну логоперіодичну вібраторну антену (далі – мобільна ЛПА) для роботи з широкосмуговими сигналами в діапазоні частот 40–500 МГц. Проведено розрахунок геометричних розмірів антени. За допомогою програмного продукту MMANA-GAL проведено розрахунок діаграми направленості антени та визначено основні її технічні характеристики (вхідний опір, коефіцієнт стоячої хвилі, коефіцієнт направленої дії). Розглянуто особливості конструктивної побудови синтезованої антени, особливості її розгортання на місцевості, згортання у транспортне положення та експлуатації. Під час проведення експериментальних випробувань визначено час розгортання антени та час її згортання у транспортне положення. Проведено порівняльний аналіз кількісних і якісних показників синтезованої мобільної ЛПА з її аналогами.