Метод лінійного програмування вирішення задачі перевезення матеріально-технічних засобів у підрозділах тактичної ланки для підвищення ефективності логістичного забезпечення - Шинкар , Євген; Лаврут , Олександр; Лаврут , Тетяна (Військово-технічний збірник, 2025)
Робота присвячена розробці нових підходів в організації логістичного забезпечення матеріально-технічними засобами підрозділів тактичної ланки за допомогою використання математичного апарату лінійного програмування. Показано, що для вирішення проблем управління витратами під час організації перевезень матеріально-технічних засобів застосовується один із методів лінійного програмування–транспортна задача. Запропонована математична постановка задачі організації перевезень як складової логістичного забезпечення. Наведено конкретний приклад розв’язання задачі організації перевезень умовного вантажу зі складів довольчих органів забезпечення до підрозділів тактичної ланки. Також в роботі запропоновано метод вирішення задачі перевезення матеріально-технічних засобів з урахуванням оптимізації опорного плану перевезень шляхом ітераційного поліпшення результату розрахунків за допомогою транспортної задачі. Показано економічну ефективність запропонованого методу. Сформульовані напрями подальших досліджень щодо удосконалення системи логістичного забезпечення матеріально-технічними засобами підрозділів тактичної ланки.