Організація виконання робіт з розмінування місцевості від вибухонебезпечних предметів - Kolos, R. L.; Ftemov, Y. O. (Військово-технічний збірник, 2017)
Проведено аналіз факторів, які впливають на виконання завдань із розмінування місцевості під час ведення бойових дій на Сході України, а саме: способів застосування боєприпасів, відсутність звітних документів на встановлені мінно-вибухові загородження, зміни мікрорельєфу місцевості, тривалий час від застосування боєприпасів до їх розмінування, руйнування корпусів мін під впливом оточуючого середовища та безперервне застосування зброї у районах виконання робіт. Розглядаються способи розмінування, методи контролю якості очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів. Обґрунтовуються пропозиції щодо оснащення груп розмінування та удосконалення методів виконання завдань з очищення місцевості.