Вибір рівня технічної досконалості і технічних характеристик перспективного зразка озброєння та військової техніки (на прикладі зразків броньованих ремонтно-евакуаційних машин) - Rusilo, P. O.; Kostiuk, V. V.; Varvanets, Y. V.; Kalinin, A. M.; Shevcov, M. M. (Військово-технічний збірник, 2017)
Розглянуто питання щодо вибору рівня технічної досконалості і характеристик  перспективних однотипних зразків озброєння та військової техніки. На прикладі зразків БРЕМ побудовані: залежність коефіцієнта рівня технічної досконалості від суми балів існуючого зразка БРЕМ, яка дозволяє оцінити загальну суму балів для перспективного зразка вищого рівня технічної досконалості; залежність кількості балів від параметра показника існуючого БРЕМ, яка дозволяє вибрати параметри та технічні характеристики перспективного технічно досконалого зразка. Запропонований алгоритм вибору рівня технічної досконалості і характеристик перспективного зразка ОВТ, впровадження якого дозволить визначити напрямки розроблення нових та модернізації існуючих зразків ОВТ з метою підвищення рівня їхньої технічної досконалості.