Основні принципи комплексної оцінки текстильних матеріалів для військової форми в аспекті її функціонального призначення й зменшення бюджетних витрат - Chernenko, A. D.; Vankevych, P. I.; Chernosubenko, O. V.; Salata, I. Z.; Ivanyk, E. G.; Ilkiv, I. M.; Obornev, S. I. (Військово-технічний збірник, 2016)
Сформульовано основні принципи оцінки якостей комплектів бойового екіпірування з урахуванням результатів їх комплексних випробувань. Обговорено особливості технологічної обробки тканин, що використовуються в системах активного захисту, з урахуванням їх багатофункціональності. За визначальну характеристику пропонується приймати якість тканини, покладеної в основу формування одягу військовослужбовця, та бюджетні витрати на її впровадження у комплектацію бойового екіпірування. Формується комплекс критеріїв, що характеризують функціональність польової форми з урахуванням специфіки виконуваних бойових задач, на основі яких слід розвивати алгоритм оцінки кількісних параметрів наявних типів текстильних матеріалів.