Оцінка впливу похибки апроксимації аналітичними функціями табличних значень опору повітря на розрахунок дальності польоту снаряда - Bondarenko, S. V. (Військово-технічний збірник, 2016)
У статті проведена оцінка впливу похибки апроксимації аналітичними функціями табличних значень опору повітря на розрахунок дальності польоту снаряда. Наведені результати розрахунків відносної похибки дальності стрільби при зміні функції опору повітря для 122-мм гаубиці Д-30; обґрунтовані вимоги до точності наближення аналітичної функції до табличних значень функції опору повітря в залежності від точності складання Таблиць стрільби.