Тиск броні на об’єкт захисту при дії куль чи осколків за нелінійності пружних властивостей підкріплюючого шару - Petruchenko, O. S. (Військово-технічний збірник, 2016)
Сформульована задача ударної проникаючої взаємодії кулі чи осколка з плоским листом броні, підкріпленої матеріалом з нелінійними пружними властивостями. На основі наближеного розв’язку проведено дослідження залежності тиску броні на об’єкт захисту від характеру нелінійності пружного підкріплюючого матеріалу. Встановлено, зокрема, що за степеневої нелінійності закону пружності підкріплюючого матеріалу збільшенню показника степеня відповідає зниження сили тиску броні на об’єкт захисту.