Використання параболічного сплайна для інтерполяції функцій опору повітря - Stelia, O. B.; Sirenko, I. P.; Potapenko, L. I. (Військово-технічний збірник, 2016)
Робота присвячена інтерполяції функції опору повітря за допомогою параболічного сплайна. Сплайн, що використовується, не вимагає додаткових умов та є стійким. Показано ефективність застосування параболічного сплайна для різних функцій опору. Сплайн демонструє хорошу точність наближення, зберігає характер поведінки функцій опору і може бути використаний в моделях зовнішньої балістики.