Динаміка захисної конструкції при ударі кулі або осколка снаряда - Velychko, L. D.; Petruchenko, O. S.; Kondrat, V. F. (Військово-технічний збірник, 2015)
Розглядається динаміка взаємодії куль чи осколків снарядів із шаруватою захисною конструкцією. Вказана конструкція може бути використана для поглинання енергії куль чи відхилення їх траєкторії від об’єкта, який захищають. Куля проникає в перший лист конструкції. За цієї умови проведено кількісний аналіз ефектів взаємодії шарів конструкції.