Технічний вигляд радіоголографічних локаторів, що створюються для спостереження потоку об’єктів у ситуаціях конфлікту, та побудова на їх прикладі системної теорії радіолокації - Matukhin, N. I.; Naboka, A. М. (Військово-технічний збірник, 2015)
У короткому виді викладено зміст розробленої системної теорії радіолокації. Головною ідеєю побудованої теорії є визначення поняття стану системи, який повинен об'єднувати усі системні параметри системи м зовнішнього середовища, визначати концепцію системи і служити головним системним показником якості. Провідними ідеями теорії є: опис динаміки функціонування системи та динаміки конфліктної взаємодії системи із зовнішнім середовищем. Цей процес описується у формі диференціальної гри "спостереження-протидія". Визначаються границі системотехніки радіолокації й уточнюються поняття системного військово-технічного проектування. Сформулювана задача синтезу, управління і двостороннього конфліктного управління станом системи. Розширюються на системному рівні питання, що по’вязані з радіоголографією. Пропонуються на рівні пристрою методи лінійної та нелінійної голографічної обробки хвилевого поля, що призначена для скорочення числа антенних позицій. Наводяться модельні приклади побудови радіоголографічних локаторів різної відомчої приналежності. На системному рівні розглядаються питання синхронізації антенних позицій, автофокусування та юстирування загальної антени за допомогою навігаційної системи. Розробляються методи відшукування рівнянь стану, динаміки і конфлікту однофункціональних, багатофункціональних та багатолінійних підсистем.