Вплив нелінійного підпружинення БМ на його амплітудно-частотні характеристики - Petruchenko, O. S. (Військово-технічний збірник, 2015)
Досліджується динаміка бойового модуля, який встановлений на колісному транспортному засобі за умов, що для певних пружних елементів, якими він з’єднаний із кузовом, властивий нелінійний зв’язок між деформацією та пружною силою. Встановлено вимоги, що накладаються на вибір пружних елементів у залежності від характеристик бойового модуля та умов експлуатації, для ефективної реалізації конструкції. Представлено аналітичні методи побудови розв’язку відповідних моделей процесів коливань БМ з використанням періодичних Ateb-функцій і методу Ван-дер-Поля, що є базою для уточнення компоновки нелінійно-пружних елементів підвіски.