Перспективи застосування автономної магнітогідродинамічної системи очищення води для військово-технічних потреб - Korolko, S. V. (Військово-технічний збірник, 2015)
У статті наведено аналіз перспектив застосування автономної магнітогідродинамічної системи очищення води з використанням постійних магнітів. Теоретично доведено та експериментально підтверджено ефективність роботи системи. Встановлено концентрацію іонів солей у водному середовищі до і після очищення магнітним полем залежно від типу забруднень. Визначено оптимальні швидкості потоку рідини, при яких досягається максимальний ступінь демінералізації води. Розглянуто основні напрямки використання очищеної води для військово-технічних систем.