Зменшення ефективної дії кулі, осколка снаряда на об’єкт захисту - Petruchenko, O. S.; Khytriak, O. I.; Velychko, L. D. (Військово-технічний збірник, 2015)
У статті запропонований спосіб підвищення балістичної стійкості броні шляхом розміщення в ній шару пружного матеріалу, що знаходиться між жорсткою пластиною та об’єктом захисту. Визначено й математично описано закономірності між основними параметрами броні вказаної конструкції. Проведено теоретичний аналіз механічних процесів, що мають місце при взаємодії кулі із бронею у момент її влучання. При цьому враховано такі параметри, як вага жорсткої пластини, пружність матеріалу демпферної прокладки, вага та швидкість кулі у момент влучання.