Вплив техногенного навантаження військової діяльності на стан ґрунтово-водного середовища - Odosiy, L. I.; Stadnichuk, O. М.; Sviderok, S. M.; Nadala, O. S.; Gychko, O. S. (Військово-технічний збірник, 2015)
Проведено аналіз ґрунтово-водного покриву окремих ділянок Яворівського полігону на вміст полютантів.  Встановлено вплив техногенного навантаження військової діяльності на їх стан. Виявлено, що основними забруднювачами є продукти розпаду вибухових речовин та пороху. Враховуючи  можливе відновлення ґрунтово-водного покриву в період міжсезоння, вміст полютантів не є постійним. Необхідно продовжувати систему моніторингу окремих територій полігону з метою визначення періоду відновлення забруднених ділянок.