Метрологічне забезпечення вивчення зон з особливими аеродинамічними характеристиками у верхніх шарах атмосфери для уточнення балістичних поправок - Grabchak, V. I.; Vankevych, P. I.; Ivanyk, E. G.; Smychok, V. D. (Військово-технічний збірник, 2015)
Виконано огляд систем зондування атмосфери, виділено кращі світові зразки цих систем, їх технічні характеристики, та основну увагу акцентовано на системах цивільного та мілітарного призначення. Проведено дослідження вітрових характеристик атмосфери у вертикальному розрізі на висотах до 30 км. Відзначено важливість врахування наявних у вільній атмосфері зон з особливими аеродинамічними характеристиками та дано рекомендації щодо використання даної інформації при формуванні балістичних поправок ведення артилерійських стрільб.