Дослідження кінетичних властивостей наноструктурованих інтеркалатів AgxIn4Se3 з метою створення фотодетекторів - Seredyuk, B. O. (Військово-технічний збірник, 2014)
У статті проаналізовано перспективи застосування фоточутливих наноструктур на основі напівпровідникових шаруватих кристалів In4Se3. Розглянуто можливість застосування інтеркалатів AgxIn4Se3 у фотодетекторах для виявлення військової бронетехніки. Вивчено поведінку напівпровідникового кристалу AgxIn4Se3 в однорідному магнітному полі за допомогою ефекту Хола. В роботі наведене порівняння поведінки чистого кристалу In4Se3 і інтеркальованого сріблом AgxIn4Se3 в магнітному полі та проаналізовано вплив срібла на чутливість кристала щодо збурень магнітного поля. Проведена математична обробка експериментальних даних залежностей значення холівської напруги In4Se3 від індукції магнітного поля, що її обумовлює, та отримані аналітичні вирази апроксимуючої функції.