Можливості застосування імітаційної системи JCATS в наукових дослідженнях - Kuprinenko, A. M.; Golub, V. A.; Guminsky, R. V. (Військово-технічний збірник, 2014)
Проведено аналіз існуючих науково-методичних підходів до моделювання бойових дій. Встановлено обмеженість їх застосування для моделювання процесів, характерних для сучасної збройної боротьби. Запропоновано використовувати розподілену імітаційну систему JCATS.