Моделювання реакції комплексу охоронної сигналізації на появу рухомого об’єкта сейсмодатчиками, розміщеними у дальній та ближній зонах контролю - Volochii, B. Y.; Onyshchenko, V. A. (Військово-технічний збірник, 2014)
З використанням методу простору станів розроблена математична модель реакції комплексу охоронної сигналізації на появу рухомого об’єкта при попарному розміщенні чотирьох сейсмічних датчиків у дальній та ближній зонах контролю.