Математична модель оптимального розподілу засобів ураження - Hrabchak, V. I.; Suprun, V. М.; Bystryk, Y. S. (Військово-технічний збірник, 2014)
У статті розроблена математична модель оптимального розподілу засобів ураження по цілях противника. Обґрунтовано метод знаходження оптимального розв’язку задачі двостороннього бою між протидіючими неоднорідними угрупованнями на основі метода максимального елемента (градієнтний метод), наведено алгоритм, за допомогою якого розраховані показники ефективності ураження цілей противника. Розглянутий практичний приклад функціонування моделі оптимального розподілу засобів ураження.