Аналіз проблем і розробка пропозицій з озброєння Збройних Сил України безпілотними авіаційними комплексами - Kliushnikov, I. M.; Yerylkin, A. G.; Dzhus, R. M.; Kruk, B. M. (Військово-технічний збірник, 2014)
Озброєння безпілотними авіаційними комплексами Збройних Сил України пов’язано з наявною потребою у підвищенні бойового потенціалу частин та з’єднань і відповідає світовій тенденції з роботизації тих бойових функцій, що мають виконуватись льотчиком в умовах підвищеної загрози його життю, або виходять за межі фізіологічних можливостей людини. Як показує досвід розробки безпілотних авіаційних комплексів військового призначення в Україні, в цьому процесі є багато невизначеного. Для усунення наявних проблем необхідно з’ясувати шляхи, особливості та основні заходи з озброєння безпілотними авіаційними комплексами Збройних Сил України.