Аналіз оптимального вимірювального сигналу залежно від тривалості контролю технічного стану бортового обладнання ракетного озброєння - Herasimov, S. V. (Військово-технічний збірник, 2014)
У статті наведена узагальнена схема контролю технічного стану бортового обладнання ракетного озброєння. Запропонована варіаційна задача синтезу оптимального вимірювального сигналу та обґрунтовані обмеження, які необхідно враховувати при синтезі оптимальних сигналів. Проведено порівняльний аналіз оптимальних вимірювальних сигналів, отриманих за допомогою запропонованого методу та відомих частотних і часових методів, залежно від тривалості контролю.