Математична модель оцінки ефективності ураження цілей за даними пристрілювальної гармати для реактивних снарядів та снарядів з “відповідачем” у системі GPS-трекер - Popkov, B. O. (Військово-технічний збірник, 2013)
У статті на основі аналізу системи похибок за дальністю і напрямком стрільби артилерійських систем для снарядів, які обертаються запропонована система похибок яка супроводжує стрільбу артилерійських систем для реактивних (оперених) снарядів, визначенні серединні похибки підготовки установок за даними пристрілювальних гармат для реактивних (оперених) снарядів, а також снарядів оснащених “відповідачем” у системі GPS-трекер, розрахована ймовірність ураження та відносне збільшення ймовірності ураження цілі.