Аналітична модель ураження артилерійської батареї противника з урахуванням своєчасності її виявлення - Hrabchak, V. I.; Suprun, V. М.; Zaskoka, A. M.; Sokil, B. I. (Військово-технічний збірник, 2013)
В статті наведена математична модель бойового функціонування самохідної артилерійської батареї на вогневій позиції з урахуванням своєчасності її виявлення, опис функціонування якої, заданий напівмарківським процесом і системою лінійних інтегральних рівнянь. Отримана загальна формула для визначення своєчасності відкриття вогню по цілі, знайдено розрахункові співвідношення за умови, що час перебування цілі на вогневій позиції розподілений за нормальним законом, а час підготовки до ураження – за показниковим. Проведений розрахунок показника ефективності ступеня ураження самохідної артилерійської батареї.