Захищеність бронекорпусів легкоброньованих машин від дії ударної хвилі: підходи, методи, моделі, результати - Vasiliev, A. Y.; Brul, S. T.; Karapeichyk, I. M.; Tkachuk, N. A. (Військово-технічний збірник, 2013)
Бронекорпуси сучасних легкоброньованих машин є досить уразливими до дії різних чинників, оскільки намагання зробити корпус легким вступає у протиріччя з вимогами захищеності. У статті мова йде про ту компоненту захищеності, яка відповідає дії ударної хвилі. Для моделювання реакції бронекорпусу на проходження такої хвилі необхідно розробити нові підходи, методи і моделі. Це і запропоновано в роботі. На відміну від традиційних підходів передбачається визначення розподілу надлишкового тиску та напружено-деформованого стану бронекорпусу з урахуванням пластичних деформацій.