Згинні нелінійні коливання гусеничного ободу ВГМ та методика їх дослідження - Sokil, B. I. (Військово-технічний збірник, 2013)
Запропоновано методику дослідження нелінійних згинних коливань гусеничного ободу (ГО) військових гусеничних машин (ВГМ). Методика базується на поєднанні: хвильової теорії руху; принципу одночастотності коливань у нелінійних системах; ідей методів збурень. У сукупності вказане дозволяє отримати двопараметричну множину розв’язків, які визначають вплив на динамічний процес ГО швидкості поздовжнього руху та його фізико-механічних характеристик.