Межі вимірювання координати снаряда-маяка і геометрія антен пасивної різницево-фазової радіолокаційної системи - Chyhin, V. I. (Військово-технічний збірник, 2013)
Теоретично визначено межі вимірювання координати снаряда-маяка за допомогою пасивної різницево-фазової радіолокаційної системи. Встановлено аналітичні залежності між різницями фаз радіохвилі, яка приходить від радіомаяка до двох і трьох рознесених антен, і віддалями маяк-антени та антена-антена. Ці залежності досліджувались для випадків розміщення антен на прямій, перпендикулярній до напрямку руху маяка. Показано, що використання радіомаяка з частотою випромінювання 433 МГц і фазометра на основі мікросхеми AD8302 дозволяє, при віддалі між двома антенами рівній довжині півхвилі або довжині хвилі 0,693 м, вимірювати віддаль маяк-антена в межах 30-120 м, а при збільшенні  віддалі між антенами до 3-5 довжин хвилі можливе вимірювання віддалі в межах 1000–3000 м. Наявність трьох антен дозволяє використовувати одну пару антен для вимірювання малих віддалей, а другу пару – великих віддалей.