Апроксимація функцій аеродинамічних коефіцієнтів сили опору повітря методом найменших квадратів - Hrabchak, V. I. (Військово-технічний збірник, 2012)
В статті досліджується питання апроксимації функції аеродинамічних коефіцієнтів сили опору повітря при розв’язанні задач розрахунку траєкторії польоту снарядів на ЕОМ. Побудована регресійна модель, яка заснована на використанні методу найменших квадратів з апроксимацією значень функції аеродинамічних коефіцієнтів сили опору повітря лінійним поліномом і поліномом другого та вищого степенів, надані результати розрахунків коефіцієнтів регресійної моделі. Запропоновані алгоритми апроксимації функцій, заданих таблично, методом найменших квадратів та обчислення значень аеродинамічних коефіцієнтів функції сили опору повітря.