Перспективи військового застосування сенсорів магнітного поля на основі магніторезистивного ефекту в NixInSe - Shabatura, Y. V.; Serediuk, B. O.; Korolko, S. V.; Fomenko, V. L. (Військово-технічний збірник, 2012)
У статті виконаний аналіз перспектив застосування магніторезистивних структур на основі напівпровідникових кристалів типу NixInSe для надточного вимірювання магнітного поля. Розглянуто можливість застосування сенсорів магнітного поля на основі структури NixInSe для виявлення військової бронетехніки. Проаналізовано поведінку постійної гратки, питомої намагніченості та магнітної сприйнятливості NixInSe для різних значень x. Знайдено концентрацію Ni, яка призводить до різкого зростання магнітної сприйнятливості та, як наслідок, надвисокої чутливості сенсорної структури до змін магнітного поля. Проведена математична обробка експериментальних даних залежностей значення постійної гратки С (перпендикулярно до шарів) NixInSe від концентрації інтеркальованого нікеля та магнітної сприйнятливості монокристалів NixInSe у магнітному полі від вмісту нікелю та отримані аналітичні вирази апроксимуючих функцій.