Оцінювання ефективності радіоподавлення в умовах похибок визначення координат передавача сигналу - Zhuravskyi, Y. V. (Військово-технічний збірник, 2012)
У статті виведено закон розподілу потужності сигналу на вході приймача в умовах похибок визначення координат передавача сигналу. На основі цього закону та обґрунтування ймовірнісної форми енергетичної умови подавлення одержано розв’язок задачі оцінювання ефективності радіоподавлення. Фізична оцінка ефективності радіоподавлення в таких умовах дорівнює ймовірності подавлення приймача (приймачів). Достовірність отриманих результатів забезпечується їх збіжністю з відомими формулами в граничних випадках. Результати досліджень дозволяють зменшувати похибку оцінювання ефективності радіоподавлення.