Обґрунтування можливості скорочення часу виконання вогневого завдання артилерійськими підрозділами - Maksymenko, Y. M.; Krasiuk, O. P.; Svetlov, A. Y. (Військово-технічний збірник, 2012)
У статті розглянуті та обґрунтовані можливості скорочення часу виконання вогневого завдання під час пристрілювання за виміряними відхиленнями за допомогою далекоміра. Обґрунтовано та запропоновано новий порядок пристрілювання цілей, який відрізняється від існуючого спрощеними вимогами до умов переходу до стрільби на ураження. На думку авторів, такий порядок пристрілювання цілі скоротить час виконання вогневого завдання, що в умовах сучасних бойових дій, де більшість об’єктів є високоманевреними, вкрай важливо.