Методика дослідження колізійних властивостей кодів автентифікації повідомлень - Kuznetsov, A. A.; Korol, O. G.; Bosko, V. V.; Evseyev, S. P. (Військово-технічний збірник, 2011)
Розглядаються схема формування кодів автентифікації повідомлень, заснована на використанні універсального гешування (UMAC - Message Authentication Code using Universal Hashing). Пропонується методика статистичного дослідження колізійних властивостей UMAC. В основі запропонованої методики лежить використання зменшеної моделі кодів автентифікації повідомлень (міні-UMAC), побудованої за допомогою масштабування застосовуваних перетворень зі збереженням їх алгебраїчної структури.